Michael Saylor: Bitcoin er mindre risikabelt enn kontanter og gull

Michael Saylor – administrerende direktør i MicroStrategy, som nylig kjøpte mer enn 400 millioner dollar i bitcoin – har uttalt at det å holde BTC er langt mindre risikabelt enn å ha kontanter eller til og med gull.

Michael Saylor er helt klart en fan av BTC

Dette er en interessant uttalelse å gjøre som i løpet av de siste årene, bitcoin og crypto – til tross for at de er designet som verktøy for å kjøpe varer og tjenester – har blitt ansett som langt mindre stabile enn tradisjonelle eiendeler som aksjer og gull, og ikke i nærheten av så sterke som fiat-valutaer. For det meste har eiendeler som bitcoin forble stort sett spekulative, delvis på grunn av volatiliteten, så vel som andre alvorlige faktorer.

Mange butikker nekter å akseptere kryptobetalinger for varer gitt at prisen på en slik mynt kan falle lett og raskt over natten. Vi har vært vitne til det for sent. Bitcoin hadde nylig krysset $ 11K-merket, men nå handler eiendelen for rundt $ 500 mindre. Før det hadde bitcoin flyttet seg inn i $ 12.000-serien, men det tok ikke lang tid før verdens ledende digitale valuta falt til $ 10.000.

Butikker og forhandlere er ikke villige til å ta sjansen på at de vil tape penger. En person kan komme inn og kjøpe varer til en verdi av $ 50 med bitcoin, men i morgen faller prisen på eiendelen, noe som fører til at butikken taper mens kunden fremdeles får gå bort med alt de kjøpte. Dette etablerer en urettferdig situasjon for forhandleren.

Så for noen å si at bitcoin er mindre risikabelt enn både kontanter og gull, er spennende å høre og antyder at kanskje bitcoin og kryptorommet begge går inn i mainstream-status. I et intervju sier Saylor at før spredningen av coronavirus hadde selskapet hans MicroStrategy høstet rundt 500 millioner dollar i statspapirer, men at pandemien har fått ham til å se på disse verdipapirene som mest ubrukelige. Sier han:

Når den virkelige avkastningen på statskassen vår var på mer enn negative ti prosent, innså vi at alt vi gjør på P&L er irrelevant. Vi følte virkelig at vi var på en isterning på $ 500 millioner.

Han, som de fleste investorer over hele landet, begynte å se tradisjonelle aksjer og gull falle i det øyeblikket pandemien tok tak i økonomien og dens relative markeder. I tillegg sier han at gull like godt kan være en uendelig ressurs med tanke på at det utvinnes regelmessig. Dette vil utvilsomt redusere “fremtidig avkastning”, fastslår han, mens bitcoin kan skilte med et begrenset beløp, og til slutt vil bli mye sjeldnere.

Flere selskaper vil følge

Saylor er også trygg på at mange selskaper vil følge i hans fotspor, og at både private og offentlige virksomheter sannsynligvis vil bygge opp sine bitcoin-stash gitt staten standard fiat. Han sier:

Det vil trolig være private selskaper først fordi de ikke har så mye treghet.